
Bouwtekening aanbouw nodig? Als dat het geval is dan zal je waarschijnlijk een hoop vragen hebben. Wij zullen er alles aan doen om je te helpen met het verkrijgen van de perfecte bouwtekening voor je gewenste aanbouw. Wij willen natuurlijk dat jouw woondroom realiteit wordt.
Wellicht is het mogelijk dat je de bouwtekening voor je aanbouw zelf gaat maken in plaats van het te laten uitbesteden. Dit zou je geld kunnen besparen. Zonder kennis van een computerondersteunend ontwerpprogramma (CAD) is het echter niet aan te raden. In onze blog wordt verder uitgelegd hoe je zelf een bouwtekening kan maken.
Wat staat er op een bouwtekening aanbouw?
Het maken van een aanbouw kan voor een prettige leefomgeving zorgen. Het kan zo zijn dat je zelf een boel ideeën en inspiratie hebt opgedaan over je verbouwing. Wij noemen dat ook wel woondromen. Deze woondromen zullen vanuit jouw gedachten op papier moeten komen om anderen duidelijk te kunnen maken hoe je aanbouw eruit gaat zien. Jouw woondromen zullen worden verwerkt tot een bouwtekening. Op een bouwtekening voor een aanbouw zijn de volgende onderwerpen verwerkt:
- Plattegrond van de bestaande situatie (schaal 1:100);
- Plattegrond van de nieuwe situatie (schaal 1:100);
- Gevelaanzichten bestaande situatie (schaal 1:100);
- Gevelaanzichten nieuwe situatie (schaal 1:100);
- Doorsnede bestaande situatie (schaal 1:100);
- Doorsnede nieuwe situatie (schaal 1:100);
- Detailtekeningen (bouwkundige knooppunten tot in detail uitgewerkt, schaal 1:10);
- Situatietekening (schaal 1:500);
- Materiaalstaat. Hier staan alle zichtbare materialen en kleurgebruik van het bouwwerk in een tabel weergegeven.
Wat kost het om een bouwtekening voor mijn aanbouw te laten maken?
Ten eerste bepaalt de grootte en hoogte van je aanbouw de prijs van het tekenwerk. Ten tweede speelt de soort woning waarin je woont ook een rol in de prijsbepaling. Als voorbeeld zal er bij een tussenwoning minder tekenwerk nodig zijn dan bij een vrijstaande woning. Mits je nieuwsgierig bent naar de prijs van je bouwtekening vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Is er een vergunning nodig voor mijn aanbouw?
Het is vrij simpel om erachter te komen of jouw gewenste aanbouw wel of niet vergund moet worden. Via het omgevingsloket kun je de bouwlocatie van de aanbouw invoeren. Hierna worden enkele vragen gesteld over bijvoorbeeld de bouwdiepte en -hoogte. Na het beantwoorden van de vragen zal direct al duidelijk worden of je aanbouw wel of niet vergunningsplichtig is.